Τροφές που προκαλούν αργό θάνατο

Παρακάτω, παρατίθεται μια λίστα φαγητών που αποτελούν μέρος της καθημερινής διατροφής μας και μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα πρόκλησης καρκίνου. Διάφορα άλλα είδη φαγητών έχουν ενοχοποιηθεί επίσης για την πρόκληση καρκίνου, δρώντας με τον ίδιο τρόπο όπως το έτοιμο φαγητό. Πολλά από αυτά τα είδη καταναλώνονται σε καθημερινή βάση ,αγνοώντας τους κινδύνους που εγκυμονούν.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΑΓΗΤΟ (JUNK FOOD)

Το γρήγορο ή έτοιμο φαγητό έχει ενοχοποιηθεί ως σημαντικός παράγοντας πρόκλησης καρκίνου. Αν και είναι δύσκολο να αντισταθούμε στην υπέροχη γεύση του, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να δράσει βλαπτικά στην υγεία μας μακροπρόθεσμα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. 

ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την υπέροχη γεύση που έχει το κόκκινο κρέας σχάρας! Η κατανάλωση του όμως μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους καθώς σύμφωνα με ερευνητικές μελέτες, έχει αποδειχτεί πως η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται, έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή της δομής σε χημικό και μοριακό επίπεδο και την παραγωγή καρκινογόνων υδρογονανθράκων. 
Πηγή: thetruthaboutcancer.com

ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Το διακετύλιο είναι η ουσία που δίνει την χαρακτηριστική ιδιαίτερη γεύση στα ποπ κορν όταν βρίσκονται εκτός φούρνου.Ωστόσο,όταν η ουσία αυτή θερμανθεί μπορεί να αποβεί τοξική για τον οργανισμό.Επιπροσθέτως, η ουσία με την οποία έχει επενδυθεί το εσωτερικό μέρος της συσκευασίας για προστασία αποτελεί καρκινογόνο παράγοντα.Τέλος, οι εταιρείες που παράγουν και συσκευάζουν τα ποπ κορν ,δεν είναι υποχρεωμένες βάση νομοθεσίας να αναγράφουν εάν πρόκειται για γενετικά τροποποιημένους σπόρους ή όχι.Το καλαμπόκι αποτελεί σύνηθες παράγωγο γενετικά τροποποιημένων σπόρων. 
Πηγή: thetruthaboutcancer.com

ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ – ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Τα κονσερβοποιημένα φαγητά αποτελούν έναν ακόμα κίνδυνο καθώς οι μεταλλικοί περιέκτες είναι επενδυμένοι με τον χημικό παράγοντα BPA,ο οποίος έχει ενοχοποιηθεί σε πειραματικές μελέτες με ποντίκια για πρόκληση ορμονικών διαταραχών στα εγκεφαλικά κύτταρα .Οι ντομάτες σε κονσέρβα μπορούν να προκαλέσουν την εισχώρηση του χημικού αυτού παράγοντα στο φαγητό εξαιτίας της οξύτητας τους. 
Πηγή: 1md.org

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ

Ο κατάλογος των επεξεργασμένων κρεατοσκευασμάτων περιλαμβάνει ποικιλία προϊόντων όπως το μπέικον και τα λουκάνικα.Κατά τη διαδικασία παρασκευής τους συνήθως προστίθενται μεγάλες ποσότητες αλατιού αλλά και ουσίες με βλαπτική επίδραση όπως τα νιτρικά και τα νιτρώδη για να διατηρήσουν το κρέας αναλλοίωτο.Τα πρόσθετα αυτά έχουν επίσης σαν σκοπό να βελτιώσουν τη γεύση και την εμφάνιση αλλά προσθέτουν έναν επιπλέον κίνδυνο στην υγεία σας.
Πηγή: thebreastcancercharities.org

Αυτές ήταν μερικές από τις τροφές που η κατανάλωση του μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου.

Πηγή πληροφοριών : myhealthreads.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο